Copywriting.

Copywriting, huh? En wat vloeit er dan allemaal uit die fancy pen met Chinese lak van je?

Parker pen met, copywriting-gewijs, al véél woorden op de teller.
De Parker die ik al langer dan 35 jaar koester. Een – wel heel mooi – cadeautje van één van de eerste reclamebureaus waarvoor ik gewerkt heb.
  • Blog posts
  • Websites
  • E-mails
  • Newsletters
  • …

Woorden en zinnen die relaties voor je beginnen.

Woorden en zinnen vormen relaties met elkaar. Betekenisvolle relaties die er op hun beurt voor zorgen dat de boodschapper het vertrouwen wint van de ontvanger.

Is je verhaal waardevol? Stelt je verhaal gerust en biedt het een antwoord op de vragen waar de lezer mee worstelt? Dan rest je alleen nog om het vlotjes en helder in te pakken. Met een heel erg mooie strik errond, graag.

Hé, niet zo snel: lezen mensen eigenlijk nog wel?

Copywriting? Is er vandaag nog wel iemand tuk op tekst? Of moet je veeleer voor beelden kiezen? Wij zijn vooral visueel ingesteld, niet?

Klopt. Maar woorden hebben de kracht om een verhaal met pit uit te pakken. Pit waar de meeste beelden nauwelijks aan kunnen tippen.

Neen, we zijn met z’n allen nog lang niet uitgelezen. En, ja, een vlot verhaal kan ons nog altijd bekoren. Het is niet onze fout: we zijn nu eenmaal zo geboren.

Onderzoeken, aflijnen, schrijven, schaven. En, oh ja, schaven.

Schrijven begint zoals elk goed gesprek. Met luisteren. Naar de briefing. Maar vooral naar de mensen voor wie je tekst bestemd is.

Je zet vastberaden de bakens voor je boodschap. Je kiest de woorden die voor je doelgroep waardevol zijn. En je rijgt ze aan elkaar tot behulpzame zinnen die je schikt en herschikt tot een verhelderend verhaal.

Maar vooral: je blijft hardnekkig zitten tot het er staat.

Geen zittend achterwerk?